Er is een verschil tussen geen verbinding met het Internet of een wegvallend, slecht Wi-Fi signaal. Als u wel verbonden bent met het modem, maar het Internet ontzettend traag is en regelmatig helemaal wegvalt zijn er een aantal mogelijkheden die R2 Computertechniek voor u kan uitvoeren om het Wi-Fi signaal stabieler te maken.

 

Hoe werkt Wi-Fi? 

Een Wi-Fi signaal bestaat uit radiogolven. De modem/router straalt deze golven in een bolvorm uit. Kies daarom bij voorkeur een centrale positie voor het apparaat, zodat de golven goed uitgezonden kunnen worden. Echter staat het modem vaak in de meterkast of is het modem in een gesloten kast geplaatst. Zet het netwerkapparaat ook niet midden in een wirwar van kabels, want ook stroomkabels veroorzaken een verminderde Wi-Fi dekking.

Stoorzenders kunnen een negatieve werking hebben op uw signaal. Wi-Fi is eigenlijk niets anders dan een radiosignaal. Helaas zijn er in een gemiddelde woning nogal wat apparaten die hun signaal op dezelfde radiofrequentie uitzenden. Bekende stoorzenders zijn onder meer magnetrons, telefoons, beveiligingscamera’s, Bluetooth apparaten en staal zoals stalen lateien, balken en kozijnen.

Wat onze specialisten kunnen doen om u Wi-Fi signaal te stabiliseren?

Een extra router plaatsen op een centrale positie die wordt aangesloten op het modem van uw internet serviceprovider (zoals KPN, Ziggo)

Een extra Wi-Fi punt plaatsen in uw thuisnetwerk bijvoorbeeld op zolder op een centrale positie door middel van een ‘accespoint’.

Een router of een accespoint moeten voorzien zijn van een internet kabel deze worden door onze specialisten van R2 Computertechniek uiteraard goed weggewerkt door middel van kabelgoten enz.

Of heeft u liever geen gaten in de muur of kabel goten kies dan voor Ethernet over power. Het internet verkeer zal dan lopen op uw huidige elektriciteitsnet. Dit is een alternatief voor bekabeling.

Wilt u een router op een andere locatie in huis of wilt u eindelijk van uw Wi-Fi problemen af zijn? Bel dan een van onze adviseurs die u kan voorzien van een passend advies. Bel   06-81090120 of vul ons contactformulier in. R2 Computertechniek analyseert uw probleem en stelt op maat een offerte op.

Neem contact op